Besökarna-bloggen fyller två år!

tumblr_lpltliOWiY1qis84so1_500

Den 12 september 2011 publicerades det första inlägget i Besökarna-bloggen. Så, idag fyller vi två år! Det firar vi – precis som förra året – genom att smaska på en tårta och att några av de just nu medverkande skribenterna blickar tillbaka och väljer varsitt favoritinlägg i arkivet från det senaste året, skrivet av nån annan än dem själva, som är väl värt att läsa (om):

Mia Wikdahl: Malin Ullgren möter Rosa Liksom av Maria Monciu, 13 oktober 2012. ”Det är första gången på Internationell författarscen som jag känner att gränsen mellan författare, intervjuare och publik nästan helt suddas ut, och det är så mycket tack vare Liksoms direkta sätt.” Välskrivet om en författare jag alltid varit nyfiken på.

Maria Monciu: På djupet: Nina Björk av Vesna Prekopic, 9 december 2012. En intresseväckande och välskriven text om en författare som inspirerar.

Mia Kim: Conan The Barbarian på Klarabiografen, 1 mars 2013. Personligt och roligt skrivet av Mia Wikdahl, om en äkta kalkonrulle som ändå bör ses av alla minst en gång i livet.

Katarina Hjälmheden: På djupet med Jonas Hassen Khemiri av Mia Kim, 19 mars 2013. Ett samtal med en spännande författare som hamnat i hetluften och mitt i den politiska diskussionen genom ett öppet brev. Mia beskriver fint både personen och författaren som hamnat i händelsernas centrum.

Hedvig Ljungar: Jonas Hassen Khemiri skriver bästa artikeln och pratar med Karin Olsson på Kulturhuset, 21 mars 2013. Jonas Hassen Khemiri skrev ett av vårens viktigaste kulturspalter och intervjuades i Hörsalen. Maria Monciu var där. Och skrev med utgångspunkt från artikeln och samtalet ett av vårens viktigaste blogginlägg.

Stefan Zachrisson: Se: Brutalismen – en annorlunda visning av Kulturhuset, av Mia Wikdahl, 16 april 2013.

Vesna Prekopic: Om Fredrik Strages intressanta möte med den dödsdömde Damien Echols, som efter 18 år av sitt liv i fängelse nu berättar sin historia. Den enfaldiga domstolen – Damien Echols om fördomen som blev en dödsdom av Hedvig Ljungar, 18 april 2013.

Peter Schaub: ALMA-pristagaren, Isols, pristagarföreläsning av Mia Kim, 24 maj 2013. Intressant med en analys av barnboksförfattaren Isol och hennes verk där det enkla kan vara det geniala och att bilder i en barnbok kan ha djup och flera betydelser. Ett värdefullt tips!

Ilkka Timonen: John Malkovich i samtal med Jessika Gedin av Mia Wikdahl, 29 augusti 2013. Under Stockholm Fringe Fest förra veckan befann sig skådespelaren John Malkovich i Stockholm för att på Stadsteatern framföra ”The Infernal Comedy”, en mörk historia om den österrikiske seriemördaren Jack Unterweger.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s