Marianne Hurum: Sign Rhymes

I Kulturhusets digitala konstgalleri Screen visas just nu den norska konstnären och curatorn Marianne Hurums kortfilm ”Sign Rhymes”.                                                               Det är en tre minuter kort film som består av stillbilder från hennes tid i Chicago. Att hon använder just stillbilder i ”Sign Rhymes” är ett sätt för Hurum att få använda sig av orden i sitt skapande. Bilderna är sekundära – trots att Hurum har sina rötter i måleriet. Stillbilder representerar hennes tänkande bättre än rörliga bilder. Målet med ”Sign Rhymes” är att ”kritiskt utforska det visuellas sociologiska och historiska betydelser och egenart”.

Berättarrösten låter oss veta att vi befinner oss i stadsdelen Pilsen i Chicago. Varje morgon vaknar hon klockan sju och omedelbart infinner sig en känsla av rastlöshet. Hon går ut i staden med en ambition – att bli ett vitt ark, fri från tankar och associationer. I Chicago slogs Hurum av alla skriftliga meddelanden hon möttes av, alla dessa skyltar. Vad står egentligen på skyltarna om vi låter bli att blanda in oss själva i tolkningen av dem?      ”Every sign could be a sign”.

Kanske borde vi alla bli lite bättre på att göra så ibland, gå ut och vandra lite planlöst med ett fritt och öppet sinnelag och se vad som händer.

http://kulturhuset.stockholm.se/-/screen/Marianne-Hurum-Sign-Rhymes/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s