Lysistrate på Play

Jag fortsätter att testa Kulturhusets digitala verksamhet. Speciellt fiffigt när en förkylning håller mig hemma i relativt lugn.

Den här gången blev det Play Kulturhuset. Och Radioteater. På Play samlas rörlig bild och ljud från Kulturhusets verksamhet och samarbeten. Det finns allt möjligt! Intervjuer, film, musik, teater…

Jag valde som sagt radioteater den här gången. Biblioteket Plattan samarbetar med Radioteatern P1 och tillgängliggör föreställningar från Radioteaterbiblioteket. En kulturskatt. Jag har lyssnat på Lysistrate en föreställning i serien man valt kalla Politik och annat storhetsvansinne. Kul!

Lysistrate är ju Aristofanes komedi och en av de mest spelade grekiska dramerna. Kvinnorna i Aten är trötta på kriget mot Sparta och tar till ett ovanligt knep för att få männen att sluta fred. Utan fred inget ligg! Men det är inte så enkelt de tänkt sig…

Det här är en insLysistratepelning från 1959, bara det är en upplevelse. Men den håller verkligen även idag, om man överser lite med det lite ålderdomliga sättet att teatertala. Ett tidsdokument med Keve Hjelm som regissör. Lysitrate spelas av Ulla Sjöblom, svensk skådespelerska och sångerska som gjort både teater och tv-produktioner (1927-1989). Hon tilldelades O’Neill-stipendiet 1977.

Utforska Play Kulturhuset! Guldgruvor som denna är så himla bra att ha, speciellt när man har lite extra tid och kanske inte orkar lämna hemmet av olika skäl.

Nästa gång ska jag lyssna på Flumskolan! Same, same but different.. kanske?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s