BIG BEAT

1 kontor

2 big beat

På våning 4 bredvid Kulturhusets kontor sitter den interaktiva ljudinstallationen BIG BEAT uppsatt på väggen, det är världens största rytmmaskin enligt upphovsmännen Håkan Lidbo och Magnus Frenning. Det är en massa plastiga knappar som täcker en väggyta på 3 gånger 10 meter. När man trycker på en knapp så börjar det lysa och det spelas upp en synthloop med trumljud.

3 knappar lyser

4 engelsk

Eftersom det är långt mellan knapparna så krävs det flera personer för att göra denna installation rättvisa, det blir som ett socialt instrument. Det gäller då att använda hela kroppen för att trycka in flera knappar samtidigt. Dessutom är det ett spel, det ska finnas gömda toner i trumljuden. Om man hittar tre ljud så går man vidare till nästa nivå med nya trumljud, om man når den femte nivån så har man vunnit.

5 blå röd gul

6 knappar

När jag tryckte på knapparna så var det tekniska problem (det var flera knappar som inte fungerade) men det är nog åtgärdat nu. Kul tidsfördriv men det krävs som sagt flera personer för att kunna åtnjuta denna installation till fullo.

/Peter Schaub

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s