Stockholm Straight Edge på Lava

Lava är först och främst till för ungdomar mellan 13 och 25 år som vill ha hjälp med att t.ex. arrangera filmvisningar, debatter, konserter, dans, utställningar, workshops och temakvällar. De som hjälper dessa ungdomar är erfarna producenter inom olika kulturområden. Men det finns också konserter som t.ex. Stockholm Straight Edge anordnar och då finns det ingen högre åldersgräns. I publiken denna kväll den 4:e september finns det en grupp förväntansfulla ungdomar som väntar på grupperna Dating, Heart on my sleeve, Chalk Talk samt Everyone Everywhere.

Dating mal på, det är lite depprock med ungdomar. Denna grupp ger dock ett väldigt seriöst intryck, inte mycket mellansnack. Det är tjutande gitarrer och det låter som ett av de enstaviga banden från 1990-talet.

Grupp nummer två är Heart on my sleeve som består av en tjej som sjunger och fyra killar som spelar. Mycket mellansnack, hon verkar trevlig och får en schysst publikkontakt. Men hon sjunger väldigt aggressivt (growlar?) fast hon sagt att hon måste vara försiktig med rösten pga en förkylning, kanske hon sjunger i fel genre denna kväll? Det låter ändå bra, musikaliskt och varierat.

Band nummer tre är Chalk Talk från Massachusetts i USA, det låter intressant. Det är två sångare plus en trummis som tar av sig tröjan redan vid tredje låten och spelar med bar överkropp, intensivt! Det är också stämsång mellan trummisen och gitarristen med blå t-shirt.

Det fjärde och sista bandet är Everyone Everywhere från Philadelphia som spelar bra rock och låter lite som New Order. Sångaren byter en trasig sträng medan han pratar med publiken, effektivt och underhållande. Även bastrumman går sönder och måste lagas. En kille på Lava beskriver bandet som om Beach Boys var emo…

Detta var hur som helst en intressant kväll och ett bra sätt för nya band att visa upp sig på.

/Peter Schaub

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s