Besökarna fyller 1 år!

12 september 2011 publicerades det första inlägget i Besökarna-bloggen. Så, idag fyller vi år! Det firar vi genom att några av de just nu medverkande skribenterna blickar tillbaka och väljer varsitt favoritinlägg (från de hittills 227 publicerade) i arkivet, skrivet av nån annan än dem själva, som är väl värt att läsa om:

Ilkka Timonen: Vad är en Besökare? av , 8/6 2012. ”Vilka är ni egentligen?” Och så följdfrågorna: ”Jobbar ni med det här? Bestämmer någon vad ni ska skriva om?”

Stefan Zachrisson: Vilken båt? av Frida Berglund, 31/10 2011. Om det mystiska och bortglömda i Kulturhuset.

Hedvig Ljungar: Miguel Rio Branco av Andreas Flodin, 7/10 2011. Intressanta tankar om vad man egentligen ska med utställningsvernissage till.

Maria Monciu: Man blev betraktad med vördnad av Gabriella Westberg, 15/3 2012. En välskriven text som inbjuder läsaren till delaktighet i ett intresseväckande samtal.

Mia Wikdahl: Silvia Avallone ger oss Stål av Maria Monciu, 29/4 2012. Personlig rapport från ett författarsamtal med en italiensk debutant. En text som väcker läslust.

Vesna Prekopic: Sjuttiotalsfeminism som ständigt aktuell när ABF firar 100 år av Hedvig Ljungar, 15/6 2012. Gillade att jag som 70-talist idag, fick läsa om 70-talsfeminismen!

Ulf Bengtsson: Svensk hiphop – en hyllning av , 18/6 2012. Välskrivet  och intresseväckande inlägg om svensk hiphop, som jag inte kunde så mycket om tidigare!

Astrid Nilsen Schaub: Tom of Finland – bilder från vernissagen av Ulf Bengtsson, 29/6 2012. Snygga och tilltalande bilder som berättar en egen historia om en utställning.

Peter Schaub: Screen: Albin Werle och Internets vildmark av Mia Wikdahl, 2/8 2012.
Det är lätt att vänja sig vid tekniska framsteg, därför känns det kul med detta inlägg som påminner mig om tidigt 90-tal när Internet var nytt och spännande!

Mia Kim: Schack man? av Vesna Prekopic, 4/1 2012. Precis samma nyfikenhet och tankar väcktes hos mig när jag passerade denna gömma häromkvällen

***

Vill du medverka i Besökarna det kommande året? Vi välkommnar ALLA som vill vara med. Skicka i så fall intresseanmälan till Stefan Zachrisson, Kulturhusets ansvarige producent för Besökarna: stefan.lava.zachrisson@stockholm.se

1 tanke på “Besökarna fyller 1 år!

  1. Pingback: Besökarna-bloggen fyller två år! | B E S Ö K A R N A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s