Stockholm bygger

Syftet med utställningen Stockholm bygger är att stockholmarna ska få information om det som sker i de olika byggnadsprojekten runt om i staden, därför är den förlagd till Kulturhuset och Sergels Torg eftersom många människor passerar här. Denna visning är skapad av Stockholms stad, Stockholms Byggmästareförening, Fastighetsägarna Stockholm och Stockholms Byggnadsförening. Den har funnits på Kulturhuset sedan 2008 och ligger innanför entrén på gatuplanet vid Sergels torg. I mitten av lokalen finns det en stor modell där de vita byggnaderna i modellen representerar de bostäder/kontor som byggs/kommer att byggas.  På ena sidan av modellen finns det en panel med färgglada knappar som man kan trycka på och som visar med grönt ljus de olika byggnadsprojekten. Det finns även dataskärmar runt om i lokalen där man kan läsa om de olika projekten och hur långt de har kommit.

Det som jag saknade var att det inte fanns någon personal att prata med om jag ville ha fördjupad information om byggnadsprojekten, dessutom undrar jag hur ofta utställningen uppdateras? T.ex. stod Tors torn vid Solnabron kvar, trots att det projektet har skrotats.

Min upplevelse av denna utställning är dock positiv eftersom jag tycker att det är kul och intressant när det händer saker i stadsbyggnationen. Detta hör inte till Kulturhusets egentliga kulturella utbud, men eftersom det ligger inom Kulturhusets lokaler så kan det räknas som byggnadskultur, samhällskultur eller varför inte framtidskultur?

/Peter Schaub

Länk: http://www.stockholmbygger.se/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s