Lekisjazz – familjekonsert

Sista söndagen i juli kunde man på Kulturhustaket njuta av såväl lättsmält jazz som av solen. Lekisjazz tillsammans med Krokodilorkestern bjöd på en familjekonsert i form av svängig jazz som hade fått taket att lyfta om det inte vore för det faktum att vi befann oss just taket. Det var fullsatt och extra stolar fick ställas fram. Konserten rekommenderades från 5 år, men min snart treåriga dotter stod stundtals upp och dansade, sjöng med i texterna och följde rörelselekarna. Resten av tiden gungade hon i takt till musiken och applåderade glatt efter varje låt, så jag skulle vilja säga att konserten tilltalade alla åldrar, även vuxna.

Lekisjazz har sin bakgrund i ett projekt i Frankrike där populära franska barnsånger arrangerades om till jazziga versioner och spelades in på skiva av några franska jazzmusiker. Karin Carnrot och Elin Trogen förde projektet vidare till Sverige genom att skriva svenska texter till arrangemangen och i september 2011 släpptes skivan ”Lekisjazz”. Skivan Grammisnominerades i kategorin Årets barnalbum 2012. För mig var låtarna nya förutom ”I ett hus”, men de lekfulla texterna och refrängerna fastnade direkt och det var lätt att ryckas med i de glada sångerna. Karin och Elin lyckades också bra med att involvera publiken och få dem delaktiga i konserten. Bland annat fick de med barnen på ett ”följa-John-tåg” genom publiken.

Lekisjazz vill introducera jazzmusiken för barn i tidig ålder och det tycker jag att de lyckas väldigt väl med. Konserten varade i 45 minuter vilket var precis lagom. Jag och min dotter gick därifrån både glada och med ett exemplar av Lekisjazzskivan.

/Mia Kim

http://www.lekisjazz.se/

Foto, pressbild: Robert Karlsson
Övriga: Mia Kim

Annonser

One thought on “Lekisjazz – familjekonsert

  1. Hej Mia!

    Så kul och inspererande upplevelse.
    Kommer följa dig i ditt bloggande 🙂
    Kan kanske hänga med på något framöver.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s