Bengt Sändh & Finn Zetterholm på Kulturhustaket

Dags för takkonsert med trubadurerna och vispoeterna Bengt Sändh och Finn Zetterholm. Denna duo har spelat ihop sedan 1960-talet och gör fortfarande spelningar ihop. Publiken är till stor del också lite till åren men det är blandat med såväl pensionärer som högljudda yngre män. Eftersom både Sändh och Zetterholm har nått pensionsålder blir det en ovanlig och rolig kontrast till alla svordomar och könsord de använder sig av i låtarna. De sjunger om Torbjörn Fälldin och uran, samt att hotellen och bordellerna i Stockholm är sponsrade av Stockholms stad.  De pratar och sjunger om girighet, poliser och politiker; ämnen som fortfarande är aktuella, t.ex. att segregering beror på en seg regering!

Ett lustigt inslag är när de sjunger några låtar ur skivan ”Världens minsta LP” med låtar som inte är längre än 15 sekunder, väldigt stressigt. En sak som jag inte hade en aning om är att Finn Zetterholm är systerson till tv-historikern Hans Villius som avled nyligen. Zetterholm gör en komisk och lyckad anekdot om en man som har fått uppleva Villius’ röst i verkliga livet.

Kvällen bjuder på många skratt och mycket allsång, det är trevlig stämning och det är paus i mitten av konserten så det känns ännu mer speciellt, lite som en mingelpaus på Dramaten fast här går det dessutom att köpa skivor, böcker och snus. Sändh och Zetterholm-konceptet är icke rumsrent men mycket roligt och det kanske är därför de inte blir inbjudna till Allsång på Skansen.

/Peter Schaub

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s