Serieteket

Serieteket har funnits i femton år i Kulturhuset men hur många känner till det? Detta är ett trevligt ställe och en lugn oas i storstadsdjungeln.

Det första som slår en när man kommer hit är att det tycks vara mer luft och lustiga möbler i denna lokal än serier. Men skenet bedrar, när man kommer närmare hyllorna ser man att de innehåller många seriealbum från olika tider, och det är en mängd olika kategorier av serier som finns här t.ex. humor, klassiker, science fiction, erotik, serier om serier, skapare, faktaböcker, filmböcker men även hur man själv gör serier. Dessutom finns det utländska serier och böcker från olika delar av världen.

Det går lätt att fördriva tiden här, man sjunker in i serierna och det är såklart nostalgiska känslor att återse gamla favoriter men också ett intressant sätt att försöka förstå sig själv. Varför tycker jag om den här serien? Vad är det som tilltalar mig? Det är på ett sätt mer psykologiskt och djupare än vad jag tänkt tidigare om detta.

Man behöver alltså inte vara barn för att läsa serier, däremot hjälper det med stor fantasi för att till fullo kunna tillgodose sig detta forum, prova!

/Peter Schaub

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s