Stora bokbytardagen

Idag blir min uppmaning kort: missa inte Stora Bokbytardagen i morgon fredag 25/5! En happening som arrangeras för fjärde gången över hela landet, där du tar med en eller flera böcker hemifrån och byter med någon annan. Gärna en favoritbok som du vill att hela världen ska läsa! Är du modig byter du med någon på bussen eller på gatan. Annars finns en mängd bokbytarplatser angivna på kartan (och det är fritt fram för vem som helst att lägga till fler ställen) – men på Kulturhuset i och utanför Bibliotek Plattan kl.15-18 kan du dessutom lyssna på intervjuer och ställa frågor till dina favoritförfattare.

Både vuxna och barn är välkomna till detta författarmarathon, eftersom det samtidigt arrangeras en ”lilla bokbytardagen” med en mängd barnboksförfattare. Något för hela familjen, alltså.

Utanför Kulturhuset finns det gratis kaffe, och de böcker som blir över skänks till Berättelseministeriet. Bra!

Ida Torkkeli & Joakim Karlsson står bakom den här förträffliga idén, och några av deras bakomliggande tankar är förstås att de hoppas på att fler får lust att läsa, att möten ska uppstå, och att man ska få oväntade boktips. Jag hoppas att hela Sverige hakar på, och att morgondagens bokbyten blir lyckade var man än befinner sig.

Se hela programmet här

Länk till Stora Bokbytardagens hemsida

Stora Bokbytardagen på Facebook

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s