Odysséen

Det blåste kallt. Ön kändes ogästvänlig i sin kyla. Vi vände våra steg mot civilisationen, mot värmen.
Vi hade undersökt Moderna museets monumentalutställning i fotografi: En annan historia. Vi som hade uträttat detta krävande, nästan utmattande uppgift heter Linnski och Ilkka. Vi hade kavlat upp ärmarna och huggit Modernas utbud och nu var vi på väg tillbaka till verkligheten med färg, bort från det svartvita. Först och främst var vi hungriga: det är ett hårt jobb att vara undersökande konstskribenter och vardagsvärderare.
I den bittra vinden sökte vi våra steg över Kungsträdgården mot Kulturhuset och med våra sista krafter lyckades vi tränga in i huset. Sen var det stopp. Den våldsamma horden av teaterbesökare rullade över oss och vi blev tvungna att retirera en aning, men vi stod emot och till slut kunde vi avancera mot rulltrappan. Kampen var över vi hade nått målet: teaterbarens väldoftande oas.
Vi beställde Gulaschsoppa och skinksmörgåsar, en smoothie och en cappucino. Soppan var underbar med dithörande Crème fraiche och smörgåsarna mer än OK. Cappucinon var dock kall som vinden ute. Smoothien där emot var väldesignad med olika färgalternativ, man kunde anpassa sin dryck efter färgen på tröjan – om man skulle spilla. Linnski valde rätt färg, som alltid – blåbärslila/rosa.
Smoothien där emot var väldesignad med olika färgalternativ, man kunde anpassa sin dryck efter färgen på tröjan – om man skulle spilla.

Välfyllda och en aning avtrubbade gick vi ned till huset botten våning, våning Plattan. Där uppiggades vi av de glada färgerna på kläderna i Stockholms Stadsmission Plattan-butik. Bortsett från de fina designade Remake-kläderna, säljer butiken även böcker och leksaker etc. Underbar butik som jag kommer att berätta mer om senare. Linnski kunde inte hålla sig – hon köpte en liten charmant rosa tygmus.
När det blir varmare så kommer vi att ta en och annan glass – bestämde vi utanför huset, när vi gick hemåt, nöjda och mätta.

Ilkka Timonen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s