Ett tips – och en fundering om detsamma

För det mesta skriver ju vi på Besökarna-bloggen om evenemang som redan har varit. Det är viktigt – vi ska ju vara ett kritiskt öga mot verksamheten, inte en extra informationstavla som annonserar ut det som ska ske. För sådant finns Kulturhusets egen webbplats.

Något som kan vara lite tråkigt med detta är dock att det riskerar att utesluta folk som missat evenemangen. När man kommer in på bloggen och läser om ännu en fantastisk upplevelse finns risken att man känner sig snuvad på konfekten… och då blir det inte heller någon diskussion kring det vi skriver, vilket är synd.

Eftersom jag vet att mitt förra tipsar-inlägg hade effekt och fick folk att gå på något som de annars inte skulle ha gjort, så gör jag härmed ett till.

I morgon kväll är det dags för föreläsningen ”Att skapa en invandrarkille”:
om hur språkliga uttryck, som historier, skämt, verbala dueller, förbjudna ord och inte minst det som har kallats ”förortsslang” eller ”rinkebysvenska” kan användas i skolvardagen i ett pågående identitetsarbete.
Föreläsaren Rickard Jonsson, forskare vid Stockholms universitet, berättar också om hur skolpersonalens arbete med killars språk och värderingar paradoxalt nog kan bidra till att återskapa stereotypen av ”invandrarkillen”.

Tid och plats: onsdag 7 december, klockan 18-19.30 på Studion (ingång Lava)

Om någon läser detta och går dit får ni hemskt gärna skriva en kommentar till det här inlägget. Själv är jag tyvärr upptagen imorgon kväll, vilket känns synd för det här tycker jag låter jätteintressant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s