En brasvärmare under vintermörkret

”Vad är viktigast i ditt liv?” är en utställning och fotobok i Lavagalleriet av Michaela Zetterström som jag besökte och var en boost av glädjespridning. Bilderna väckte en mängd olika känslor inom mig som samhörighet, kärlek, passion samt värme vilket är precis vad utställningen handlar om.

Utställningen har ett tema: nämligen vem och vad som är viktigast för den eller de porträtterade och här finns det ingen plats för negativitet eller brist på solsken i livet. Tvärtom skiner utställningen av glada människor i blandade åldrar och kön tillsammans med personer, husdjur eller med bilder av materiella ting som är viktigast för just dem.

Från Lavagalleriet.

Till utställningen finns ett kompendium att läsa, där de porträtterades namn och ålder anges samt varför de valt personerna och tingen som de tycker är viktigast i deras liv. Kompendiet kompletterar utställningen och ger mer liv åt bilderna. Jag som besökare ser på de porträtterade personerna med nya och förstående ögon. Jag förstår varför den eller de porträtterade har valt som de gjort och berättelserna är en brasvärmare under vintermörkret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s