Klubb Freshest – En fräsch, lite lesbisk klubb.

Hej alla.
I lördags var jag och min kille på Klubb Freshest på Studion. Vi kom dit vid 22:30, efter en hemmaförfest med nachos, salsa och en hel del tequila. Min första tanke: Det står tre vakter i dörren, plus en tjej som sitter i kassan, plus en till vakt precis när vi ska gå in. Okej, fem säkerhetspersoner innan jag ens sett en människa.
När vi väl kom in ser jag små små klasar av människor och två vakter till.
I baren står fem (!) personer och ser dryga ut.
Några kvinnor spelar pingis.
Mitt fösta intryck: alkoholfri mellanstadiefest.
Fick senare under kvällen höra att Kulturhuset är väldigt noga med vakter kontra antalet besökare, vilket till en början ter sig väldigt lustigt. Varför ska Kulturhusets klubb husera med fler vakter än en vanlig nattklubb? Studion tror jag är en betydligt lugnare klubb än vilken annan klubb i Stockholm stad som helst (skulle jag påstå och tro).

Vid en första anblick påminner Klubb Freshest väldigt mycket om numera nedlagda Högkvarteret. Klientelet är väldigt queer med en stor touch av korta frisyrer och lite lesbianism (klippte själv håret igår och stoltserar nu själv med en lite stereotyplesbisk frisyr).
Något senare än utlovade 22:30 började en dryg timme med queera och feministiska uppträdanden. Har aldrig förstått mig på det där med queer feministperformance/uppträdande; det får mig alltid att fundera i tankar om kvalitet.
Jag kan väl inte påstå att jag höll fokus på uppträdandena som avlöste varandra ganska rappt 100% hela tiden, men det som slog mig efter ett tag var: Varför måste det alltid vara två tjejer på scenen som inte är jättebra på att sjunga eller spela sina instrument. Är det vad som definierar queer konst? Lite slappt? Lite: jag-bryr-mig-inte-om-jag-inte-kan-spela-jag-är-queer? Själv tycker jag att det är väldigt trist att behöva lyssna på någon som gör egen hittepåcountry med feministisk ton och gör det halvtaffligt. Varför kan man inte göra det bra för en gångs skull? Varför inte ställa sig på scenen och faktiskt vara riktigt jävla bra på countryn? Inte bara vara lite ironisk/fräck och sjunga dåligt.

Efter ett tag börjar det strömma på med folk vilket gör mig bättre till mods.
Klubb Freshest är bäst när det gäller musik och dansgolv. Det är sällan jag upplever att folk dansar på riktigt som jag gjorde i lördags. ALLA dansade. Eller så var det bara att min promillehalt ökade i takt med att bpm:en ökade.
Jag hade ändå såpass kul att jag, efter att till en början bestämt att vi skulle avlägsna oss vid 00 eftersom att jag skulle jobba dagen efter, sa: vi stannar längre! Jag vill dansa!
Det är ett gott tecken. När Oskar vill stanna.

Kan man locka med lite bättre ”artister” till de första timmarna tror jag att Klubb Freshest kan bli en bredare, och bättre, arvtagare till Högkvarterets feministiskt queera arv. Lokalen är betydligt bättre och kan potentiellt fyllas med betydligt fler personer. Jag tror att intresset finns och jag tror att man skulle kunna locka dit fler ”söderfolk” från de lite större ställena som Södra teatern eller liknande. Vi som kanske klassar oss till den lite mer söder-queer-gay-genren är inte direkt bortskämda på bra klubbar. Därför tycket jag att Klubb Freshest behövs.
Vi behöver fler ställen att gå till i den här stan!

Tack Malin och Talia för att ni vet vad vi lesbiska bögar (och liktyckande/likasinnade/andra/queera) vill dansa till.

(Tänkte bara anmärka på en sista grej: baren stoltserar inte direkt med ett gediget utbud av alkohol, varför tar man då ut relativt dyra priser för en öl eller drink? De där priserna borde Kulturhuset se över ganska omgående tycker jag. Vi kan väl omöjligt betala för ”läget” (platsen)? Men som en medskribent skrev: Kulturhuset är inte direkt känt för sina billiga priser på caféer, och man verkar inte göra ett undantag för en nyöppnad klubb som riktar sig mot ett yngre klientel heller. Synd!)

(foto: Anna Classon. Objekt: Malin Träff och Talia Gallegos Fadda, skaparna av Klubb Freshest och Freshest: The Evolution of Streetdance)

Annonser

3 thoughts on “Klubb Freshest – En fräsch, lite lesbisk klubb.

  1. Polisen har utfärdat tillståndet för Studion och det är de som bestämmer hur många vakter som Kulturhuset minst måste anställa för att de ska få ha klubb där.

  2. Ping: Eric Sjöström om det som hände på Studion den 28 oktober | B E S Ö K A R N A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s