Vad är musik?

Det är sällan man hör mycket ljud på ett bibliotek annat än hyschande, ännu mer sällan man hör livemusik. Men när Salem al Fakir och Pontus de Wolfe i veckan gästade Bibliotek Film & Musik bröts denna viktiga grundprincip.

De två författardebutanterna besökte Kulturhuset i samband med boksläppet av ”Vad är musik och 100 andra jätteviktiga frågor” som är en idé som växt fram efter Ernst Billgrens storsäljare om konst i samma serie. Boken ska i korta drag innehålla ”det som man inte kan hitta på Wikipedia” och erbjuder läsaren både en kort och en lång förklaring på varje fråga. ”Vem är bäst i världen på musik?”, ”Varför går det alltid bättre för tvåan i musiktävlingar?” och ”Hur blir man av med en låt på hjärnan?” är några av frågorna som besvaras.

Med hjälp av en ananas och en massa andra prylar bjöds det på sång, musik och många underhållande historier. Som ett bidrag till boken hade barndomsvännerna nämligen bildat bandet Earpony där den lite mer okända halvan Pontus, trätt fram som frontman. Med sin Markus Krunegård-charm kommer han med stor sannolikhet få många tonårshjärtan på fall när han senare i år släpper sitt debutalbum.

Innan duon avrundade med låten ”Jag e frågan du e svaret” lät de passande nog publiken få ställa frågor, och en ordvitsig man räckte då upp handen i extas; ”Ger ni bort boken? För det är ju ett g(e)-klav på framsidan!”.

Det gjorde de självklart inte.
Men den finns annars att låna på Bibliotek Film & Musik.

Annonser

One thought on “Vad är musik?

  1. bra gjort!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    /dae

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s