Animevolution dag 4 och mer info om resterande festival-events och filmer!

Klarabiografen_Anime_DunwichK1-lu.jpg   AnimevolutionK13-lu.jpg     AnimevolutionK11-hu.jpg

KOMMANDE FILMER: 

AnimevolutionK4-hu.jpg     AnimevolutionK12-hu.jpg     AnimevolutionK13-hu.jpgAnimevolutionK14-hu.jpg 

Klarabiografen_Anime_Sailor MoonK1-hu.jpg   AnimevolutionK5-hu.jpgKlarabiografen_Animevolution_KaijiLogoK2-hu.jpg

Jag upplevde flödet ännu smidigare idag, med allt från övergångarna mellan filmerna, till själva stilen de var tecknade i och de flesta hade en lagom längd. Fortfarande i svartvitt men med mer nyanser i skuggor och skarpare bild. Det var endast en eller två som slutade tvärt och några få som var vaga i skärpa men med tanke på hur gamla filmerna är är det oerhört bra jobbat. Och ljudet var perfekt. Inga nervikta öron idag! Själva teman i filmerna varierade från dolda politiska synpunkter till folksägner och givetvis nöje!

I alla fall är jag superglad att jag fick chansen att gå sista visningen.

Det var otroligt roligt att salongen var så full!! Jag såg typ två tomma säten. Publiken var taggad och glad – Calle öppnade med en kort inledning och lämnade över ordet till Larry Greenberg. Och jag blev jätteglad att Larry fick en rejäl applåd efter sitt intro men också efter sista filmen – ganimen – då allting var över. Jag tycker det är häftigt att han tagit sig tid att flyga till Sverige och delta i detta, han är ju själv en kunnig ”mogul” inom branschen – prova googla honom så får ni se själva. Förstå att få sitta ner med honom och bara höra hur allt startade för honom och allt han fått uppleva och se! Blev tyvärr för blyg för att fråga om någon kunde fota oss tillsammans då jag hade chansen-  hade varit Kult – men den känslan tänker jag aldrig mer låta vinna. Nästa gång ska jag fråga!

I alla fall var det himla rolig publik idag och det skrattades och ropades och spontanapplåder utbröt ganska ofta. Disc 4 slutade dock så tvärt att vi satt som nyvakna ugglor och blinkade när lamporna tändes. Larry pratade lite mer och pushade för ga-nimen som skulle komma efter och varnade också att de som var känsliga eller inte gillade skräck inte borde stanna och titta.

15 minuters paus inleddes. Jag satt kvar under dunjackan – jepp, det var kallt men tack vare den fulla salongen inte så farligt som tidigare – och mumsade i mig medhavd matsäck och vilade lite. Min stolsgranne kom tillbaka. Han hade varit alla fyra dagarna så jag frågade honom om gårdagens visning och vad han tycker om ga-nime. Vi enades om att det är väldigt roligt att fått vara med från start och att vi nu var nyfikna på sista ga-nimefilmen. Den skulle vara något skräckbetonad och jag gillar att se på skräckfilm emellanåt fast jag sällan blir rädd – kanske för att jag mer tittar på själva sättet de filmat, vinklar, filter, effekterna osv.

Låt mig säga såhär:

Om du gillar Stephen King och hans stil att framföra historia- på film eller i bokform – och känner att det når in, gillar du den sista filmen.

Om du är som mig och istället oftast börjar skratta eller tycker att det är bara FÖR konstigt med Stephen King skulle du förmodligen reagerat som mig ( jag har både läst och sett flera av hans filmer).

Jag led.

Jag var nyfiken och intresserad när den satte igång men det togs snabbt ur mig. När den korta filmen gick till sitt slut tänkte jag lättat: Det var 30 snabba minuter! varpå nästa sekvens sätter igång….. jag bet ihop och försökte hålla mig neutral och koncentrera mig på vinklar, ljussättning och miljön – det gick sådär – och när den var slut, blev jag lättad… tills nästa sekvens satte igång!!! Hur många gummimuns-grinande modellera-gubbar kan man egentligen tåla??

Där gav jag upp och satt med halvrynkade ögonbryn och ett förmodligen lätt irriterat, misstroget och ibland full i skrattuttryck i ansiktet med armarna i kors och en isande känsla i magen att Det tar aldrig slut!

Denna ga-nime är baserad på H.P Lovecrafts spökhistorier. Karaktärerna var gjorda av modellera – vilket alltid får mig att tänka på barnprogram –  men miljöerna var dock intressanta och påminde till viss del om Tim Burtons Corpse bride fast råare och ”fulare” men det var allt. Jag tycker inte heller att den riktig följde vad jag uppfattat att ga-nime ska vara men som sagt är ju genren i utvecklingsfasen ännu.

Det var helt enkelt som en film med korta noveller för Skum Skräck-älskande människor i överlag. Och möjligen en fascination för modellera-gubbar!

När lampan tändes stirrade jag på stolsgrannen. Vi var lika stumma båda två först men kunde sedan efter att jag frågat vad han ansåg enas om att den var skum och för att citera honom – ”Inte ett dugg likt om man jämför med den igår!” – sedan var jag tvungen rusa men om Du som satt brevid mig idag läser detta – gå in på min blogg och lämna din åsikt för jag vill veta mer om vad du tyckte 🙂 Sen glömde jag säga att Pokemón är grymma men jag gillar Digimon snäppet bättre 😀

Men jag är glad att jag fått chansen att vara med om denna start på festivalen och håller långa tummar och tår att den blir ett stående inslag många år framöver.

Nu kommer info om kommande events och filmer:

Nästa helg 1-2 oktober är rätt späckad och utspridd över staden.

På Klara bion vigs den åt mannen som kallas ”Mangans Gudfader”:  Osamu Tezuka och nu är det barnvänlig så ta med dina barn, småsyskon eller andra lyckostar till ungar att få se manga på stor duk!! Givet är det för vuxna också.

Många glömmer att det ÄR tillåtet för vuxna att gilla manga och att det är COOLT att ha sin favoritmanga på matboxen, t-shirten eller som bakgrund på datan! Hear! Hear!

Lördag 1 okt

Astroboy 13:00 – 15:30 del 1-4

The phoenix 16:00 – 18:30 del 1-4

Söndag 2 okt

 ”Jungle emperor Leo” 14:00-16:30 en 106 minuter lång tv-special

Här kan ni läsa mer om dem.

Ni hittar biljetter här!

Samma helg pågår det massor med roligheter i Järfälla och Jakobsberg. Checka in coola workshops – dom kostar dock en slant men materialet ingår och man betalar för båda dagarna,  chansen att se ”Min granne Totoro” på bio a´ 60kr– det är en upplevelse kan jag lova – missa inte – eller varför inte prova gratis aikido från 8 år och uppåt i Jakobsbergs sporthall, C-hallen. All info om detta hittar ni här

Helgen efter som är lör 8 okt – sön 9 okt bjuder Klara bion på både Shôjo-anime – Tjejmanga och Nytt och kritikerrosat!

Lör 8 okt – Shôjo-anime

Först ut vår allas ”Sailormoon” 13:00-15:30 del 1-4

Sedan följer ” Heart catch pretty cure – Fashion show in Paris”  film på 70 min 16:00 – 17:30

Sön 9 okt- nytt och kritikerrosat

SVERIGEPREMIÄRER:

”Kaiji – Ultimate survivor”  13 – 15:30 del 1-4 – den verkar riktigt bra.

”Summer wars” film på 110 minuter. 16:00 – 17:30

Här läser ni mer om dessa!

Biljetter hittar ni här

Visst låter allt roligt!!

Givetvis kommer recensioner från oss här på bloggen alltefter festivalens gång!

Vi syns!

/ Jennie

Annonser
Det här inlägget postades i Festival, Film av Jennie Johansson♥. Bokmärk permalänken.

Om Jennie Johansson♥

Produktiv ide spruta som älskar att ta det lugnt mellan varven. Estetiskt känslig och jättesnäll. Fördomsfri men tolererar inte rasism, mobbing eller diktatorer. Anser att balans är A och O. Att vara kreativ är ett grunddrag jag äger som speglar sig i nästan allt jag gör. Jag tror inte på begränsningar, jag tror på många val och det under ansvar. Och jag älskar att upptäcka, utforska och utbilda mig. Jag läser en massa och har ofta SVT2 på, grymma program Ppl - kolla in. Är familjens MangaNörd fast vi allihopa gillar genren ~ Kawaii är en livsstil. Älskar film och serier. Går gärna på utställningar, seminarium, konserter och teater. I min familj citerar vi Simpson lika ofta som från Amarcord, Gilmore girls, Star wars och LOTR för att nämna några. Livet är kort men STORT. Amen ;) Tryck på den lila bilden här uppe till höger om brevid texten så kommer ni till länkar där ni hittar mig. Ex bloggen, Sourze etc

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s