Animevolution – Dag 3

Vi fortsätter att gräva ned oss i animehistoria. Denna dag fick vi uppleva anime från 1934 till 1936. Allt som allt 16 stycken varierande animes som drog till sig mycket skratt och ett och annat höjt ögonbryn.

Verkar som om många som befann sig på Klarabiografen idag hade missförstått detta med Animevolution. Många av de som kom med barn trodde väl att de skulle få se Sailor Moon eller någon annan mer populär manga. Så det var föga förvånande att många försvann under visningens gång. Men jag vill påminna dessa personer att inte missa nästa veckas föreställningar! Mer barnvänligt och definitivt något ni inte vill missa.

Idag var det mesta vi såg förknippat med japanska seder, folksagor och historia så om man inte redan har en någorlunda klar bild av dessa – då kan det ha varit svårt att förstå. Men vissa saker var så bisarra att man inte kunde göra något annat än att skratta.

Personligen fann jag att den historiska kopplingen var det som intresserade mig mest. När man ser på anime från denna epok så är det flera saker man måste ha i åtanke – såsom hur världen såg ut på den tiden, hur samhället var. Om man vet detta, då är det lättare att förstå det man ser. Eftersom jag älskar historia så var det för mig otroligt intressant. Det blev möjligt att få en mer intim bild av hur Japan var på 30-talet.

Men vissa av filmerna var väldigt korta eller för snabba. Larry Greenberg förklarade att detta berodde på att det har inte varit lätt att restaurera filmerna. Vissa har varit i så dålig skick och man har räddat det man har kunnat. Dessutom har man anpassat dem till den hastighet som används på biograferna nu för tiden. Men det var inte svårt att hänga med.

Det var i sin helhet en väldigt intressant och lärorik visning. Jag är otroligt ledsen att jag blev tvungen att missa resten. Är väldigt nyfiken på hur animen såg ut på 50-talet. Jenny får berätta mer om det när hon nu delar med sig om vad som hände på den fjärde dagen.

Vid pennan,

Julyssa

Annonser

6 thoughts on “Animevolution – Dag 3

  • Hej L!

   Nu till helgen fortsätter det hela. Lördag och söndag kommer att dedikeras Osamu Tesuka-san. Hans mest populära filmer kommer visas: Astro Boy, The Phoenix och Jungle Emperor Leo.
   Du vill absolut inte missa det. Animes finest!

 1. This post reminded me of this 4-disc classic anime collection DVD [1].

  It’s really interesting to watch how anime has evolved into the art that is today – or animation in general, as the case is with collections like the Silly Symphonies. It’s just unbelievable how much work people like the ones working at Studio Ghibli put in each and every of their frames.

 2. pasa la voz de lo que estas haciendo a tu familia y al resto de allegados, cosa que asi podemos dar nuestros comentarios. Por lo demas bien tus apreciaciones concisas y centradas en el tema.

 3. kan inte nåt annat än att hålla med Carola väldigt konsis och klart på sak tyvärr jag är inte så förtjust på japanska serier. hoppas att vi kan läsa mer from dig julissa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s